Departure in Cape Town

May 21, 2018

Na in drie dagen de highlights van Kaapstad bezocht te hebben mochten we dinsdag 15 mei aan boord. Met een zonsondergang voeren we de Zuid Atlantische oceaan op. De eerste paar dagen moesten de meesten nog aan de zeegang wennen. We werden ingedeeld in 3 wachten; rood, wit en blauw. Net zoals de Nederlandse vlag. Wij zitten in de witte wacht met 10 mensen en moeten wacht lopen van 4 tot 8. Tijdens de wacht moet je het schip besturen met een groot roer en een kompas of de uitkijk houden voorop het schip. In het begin gingen we best snel met een topsnelheid van 11 knopen en was de zee ook tamelijk ruig. Nu een week later komen we dichter bij de evenaar en neemt de wind af.

Nu varen we voornamelijk onder de 5 knopen en we zijn bezig met veel zeilen bijzetten. We hebben ook al een man over boord geoefend die binnen vijf minuten weer aan boord was met sloopie de bijboot! Overdag heb je veel tijd om bijvoorbeeld te lezen of te helpen met werkzaamheden, zoals het dek schrobben en zeilen verzetten.

Maurits & Douwe

About Us

The Friends of Bark EUROPA is a foundation that offers youngsters who could really use some time from home, the opportunity to sail a lifechanging voyage on board EUROPA. In addition the Foundation helps to fund the maintenance of the old lady EUROPA. 

error: